Delegatët e Kongresit të Drejtshkrimit të Gjuhës Shqipe

Tiranë, më 25 nëntor 1972 

 1. Thoma Deliana 
  ministër i Arsimit dhe i Kulturës i RPSH 

 2. Prof. Androkli Kostallari 
  drejtor i Institutit të Gjuhësisë dhe të Letërsisë të USHT, Tiranë 

 3. Prof. Mahir Domi 
  gjuhëtar në Institutin e Gjuhësisë dhe të Letërsisë të USHT, Tiranë 

 4. Prof. Eqrem Çabej 
  gjuhëtar në Institutin e Gjuhësisë dhe të Letërsisë të USHT, Tiranë 

 5. Prof. Idriz Ajeti 
  dekan i Fakultetit Filozofik, Prishtinë 

 6. Prof. Dhimitër Shuteriqi 
  kryetar i Lidhjes së Shkrimtarëve dhe Artistëve, Tiranë 

 7. Prof. Aleks Buda 
  historian në Institutin e Historisë të USHT, Tiranë 

 8. Dr. Rexhep Qosja 
  drejtor i Institutit Albanologjik, Prishtinë 

 9. Prof. Shaban Demiraj 
  pedagog i gjuhës shqipe në Fakultetin e Historisë dhe të Filologjisë të USHT, Tiranë 

 10. B. vj. shk. Lirak Dodbiba 
  gjuhëtar në Institutin e Gjuhësisë dhe të Letërsisë të USHT, Tiranë 

 11. Kolë Koci 
  Mësues i Popullit, Tiranë 

 12. Mr. Remzi Nesimi 
  pedagog i gjuhës shqipe në Akademinë Pedagogjike, Shkup 

 13. B. vj. shk. Jorgji Gjinari 
  gjuhëtar në Institutin e Gjuhësisë dhe të Letërsisë të USHT, Tiranë 

 14. Doc. Ainastas Dodi 
  dekan i Fakultetit të Historisë dhe të Filologjisë të USHT, Tiranë 

 15. Emil Lafe 
  gjuhëtar në Institutin e Gjuhësisë dhe të Letërsisë të USHT, Tiranë 

 16. Doc. Jup Kastrati 
  pedagog i gjuhës shqipe në Institutin e Lartë Pedagogjik, Shkodër 

 17. Engjëll Angoni 
  specialist për gjuhën shqipe në Ministrinë e Arsimit dhe të Kulturës, Tiranë 

 18. Ali Abdihoxha 
  drejtor i Shtëpisë Botuese «Naim Frashëri», Tiranë 

 19. Luigj Franja 
  mësues i gjuhës dhe i letërsisë shqipe, Shkodër 

 20. Prof. Josif Ferrari 
  studjues arbëresh, profesor i gjuhës shqipe në Universitetin e Barit 

 21. Mr. Ahmet Kelmendi 
  pedagog i gjuhës shqipe në Shkollën e Lartë Pedagogjike, Prishtinë 

 22. Ahmet Limani 
  mësues i gjuhës dhe i letërsisë shqipe, Mamurras 

 23. Ajet Bytyçi 
  pedagog i gjuhës shqipe në Shkollën e Lartë Pedagogjike, Prizren 

 24. Ali Dhrimo 
  gjuhëtar në Institutin e Gjuhësisë dhe të Letërsisë të USHT, Tiranë 

 25. Bahri Beci 
  gjuhëtar në Institutin e Gjuhësisë dhe të Letërsisë të USHT, Tiranë 

 26. Bajram Hajrullaj 
  pedagog i gjuhës shqipe në Filialen e USHT, Vlorë 

 27. Prof. Bedri Dedja 
  zv.ministër i Arësimit dhe i Kulturës i RPSH 

 28. Besim Bokshi 
  pedagog i gjuhës shqipe në Shkollën e Lartë Pedagogjike, Gjakovë 

 29. Doc. Dalan Shapllo 
  pedagog i letërsisë shqiptare në Fakultetin e Historisë dhe të Filologjisë të USHT, Tiranë 

 30. Drita Garuci 
  mësuese e gjuhës dhe e letërsisë shqipe, Shkodër 

 31. Dritëro Agolli 
  shkrimtar, Tiranë 

 32. Dhimitër Samara 
  gjuhëtar në Institutin e Gjuhësisë dhe të Letërsisë të USHT, Tiranë 

 33. Dhori Qiriazi 
  shkrimtar, Ersekë 

 34. Elsa Vakëflliu 
  mësuese e gjuhës dhe e letërsisë shqipe, Berat 

 35. Fadil Podgorica 
  pedagog i gjuhës shqipe në Institutin e Lartë Pedagogjik, Shkodër 

 36. Fatmir Agalliu 
  pedagog i gjuhës shqipe në Fakultetin e Historisë dhe të Filologjisë të USHT, Tiranë 

 37. Fatmir Gjata 
  shkrimtar, Tiranë 

 38. Ferdinand Leka 
  gjuhëtar në Institutin e Gjuhësisë dhe të Letërsisë të USHT, Tiranë 

 39. Gaqo Peci 
  mësues i gjuhës dhe i letërsisë shqipe, Korçë 

 40. Hasan Sazani 
  mësues i gjuhës dhe i letërsisë shqipe, Gjirokastër 

 41. Henrik Lacaj 
  pedagog në Fakultetin e Historisë dhe të Filologjisë të USHT, Tiranë 

 42. Hysen Qosja 
  pedagog i gjuhës shqipe në Institutin e Lartë Pedagogjik, Elbasan 

 43. Isa Bajçinca 
  pedagog i gjuhës shqipe në Fakultetin Filozofik, Prishtinë 

 44. Ismail Bajra 
  drejtor i NGBG «Rilindja», Prishtinë 

 45. Ismail Doda 
  drejtor i shkollës «Gjergj Kastrioti — Skënderbeu», Ostros (Krajë) 

 46. Ismail Kadare 
  shkrimtar, Tiranë 

 47. Jakov Xoxa 
  shkrimtar, Tiranë 

 48. Jani Thomaj 
  gjuhëtar në Institutin e Gjuhësisë dhe të Letërsisë të USHT, Tiranë 

 49. Jorgo Bulo 
  historian i letërsisë shqiptare në Institutin e Gjuhësisë dhe të Letërsisë të USHT, Tiranë 

 50. Jorgji Çerepi 
  pedagog i gjuhës shqipe në Filialen e USHT, Durrës 

 51. B. vj. shk. Koço Bihiku 
  zv.drejtor i Institutit të Gjuhësisë dhe të Letërsisë të USHT, Tiranë 

 52. Kolë Ashta 
  pedagog i gjuhës shqipe në Institutin e Lartë Pedagogjik, Shkodër 

 53. Kristaq Shtëmbari 
  përgjegjës i Kabinetit pedagogjik, Fier 

 54. Lasgush Poradeci 
  shkrimtar, Tiranë 

 55. Luan Dino 
  mësues i gjuhës dhe i letërsisë shqipe, Përmet 

 56. Lumnie Shehetila 
  mësuese e gjuhës dhe e letërsisë shqipe, Elbasan 

 57. Llazar Siliqi 
  shkrimtar, Tiranë 

 58. Mehmet Çeliku 
  gjuhëtar në Institutin e Gjuhësisë dhe të Letërsisë të USHT, Tiranë 

 59. Menella Totoni 
  gjuhëtar në Institutin e Gjuhësisë dhe të Letërsisë të USHT, Tiranë 

 60. Mërkur Alimerko 
  drejtor i Shtëpisë Botuese të Librit Shkollor, Tiranë 

 61. Mikel Zavalani 
  mësues i gjuhës dhe i letërsisë shqipe, Korçë 

 62. Mufit Trepça 
  mësues i gjuhës dhe i letërsisë shqipe, Peshkopi 

 63. Doc. Munir Reso 
  pedagog në Fakultetin e Historisë dhe të Filologjisë të USHT, Tiranë 

 64. Naim Bardhi 
  mësues i gjuhës dhe i letërsisë shqipe, Kavajë 

 65. Nesti Bellovoda 
  pedagog i gjuhës shqipe në Filialen e USHT, Korçë 

 66. Nikoleta Cikuli 
  gjuhëtare në Institutin e Gjuhësisë dhe të Letërsisë të USHT, Tiranë 

 67. Niko Tanini 
  redaktor letrar në gazetën «Zëri i popullit», Tiranë 

 68. B. vj. shk. Osman Myderrizi 
  gjuhëtar, mësues veteran, Tiranë 

 69. B. vj. shk. Pashko Geci 
  gjuhëtar, mësues veteran, Tiranë 

 70. Dr. Petro Janura 
  drejtor i Degës së gjuhës shqipe në Universitetin e Shkupit 

 71. Pjetër Fusha 
  mësues i gjuhës dhe i letërsisë shqipe, Rubik 

 72. B. vj. shk. Qemal Haxhihasani 
  folklorist në Institutin e Folklorit të USHT, Tiranë 

 73. Remzi Përnaska 
  pedagog i gjuhës shqipe në Fakultetin e Historisë dhe të Filologjisë të USHT, Tiranë 

 74. Sefedin Sulejmani 
  drejtor i Njësisë së bashkuar të punës botuese «Flaka e vëllazërimit», Shkup 

 75. Sofika Adhami 
  mësuese e gjuhës dhe e letërsisë shqipe, Vlorë 

 76. Sofika Morcka 
  gjuhëtare në Institutin e Gjuhësisë dhe të Letërsisë të USHT, Tiranë 

 77. B. vj. shk. Spiro Floqi 
  gjuhëtar në Institutin e Gjuhësisë dhe të Letërsisë të USHT, Tiranë 

 78. Doc. Stefan Prifti 
  gjuhëtar, Tiranë 

 79. Sterjo Spasse 
  shkrimtar, Tiranë 

 80. Shefqet Hoxha 
  pedagog i gjuhës shqipe në Filialen e USHT, Kukës 

 81. Shevqet Musaraj 
  shkrimtar, Tiranë 

 82. Tomor Osmani 
  pedagog i gjuhës shqipe në Institutin e Lartë Pedagogjik, Shkodër 

 83. Xhevat Lloshi 
  gjuhëtar në Institutin e Gjuhësisë dhe të Letërsisë të USHT, Tiranë 

 84. Ylli Ruli 
  pedagog i gjuhës shqipe në Filialen e USHT, Berat 

 85. Zana Daci 
  pedagoge e gjuhës shqipe në Fakultetin e Historisë dhe të Filologjisë të USHT, Tiranë 

 86. Prof. Zihni Sako 
  drejtor i Institutit të Folklorit të USHT, Tiranë 

 87. Zhaneta Nova 
  mësuese e gjuhës dhe e letërsisë shqipe, Gjirokastër